Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mehmet Fethi Aktürk
Köşe Yazarı
Mehmet Fethi Aktürk
 

Parklar Doluyken İlaçlama Olur mu?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte belediyeler sivrisinek ve haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını hızlandırıyor. Çöp alanları, bataklıklar, sulak bölgeler ve yeşil alanlar düzenli olarak ilaçlanıyor. Kuşkusuz bu çalışmalar halk sağlığı açısından önemli ve gerekli bir hizmettir. Ancak üzerinde durulması gereken başka bir konu var: İlaçlamanın yapıldığı saatler... Genellikle akşam 21.00 ile 23.00 arasında yapılan ilaçlama sırasında parklar hâlâ dolu oluyor. Küçük çocuklar oyun gruplarında eğleniyor, aileler serinlemek için parklarda oturuyor, kimi de küçük piknikler yapıyor. Tam bu sırada ilaçlama aracı geliyor ve hoparlörden "Pencerelerinizi kapatın." anonsu yapılıyor. Peki ya parkta bulunan insanlar? Evlerde oturan vatandaşlar pencerelerini kapatabiliyor. Ama oyun oynayan çocukların, bankta oturan yaşlıların ve parklarda vakit geçiren ailelerin böyle bir imkânı yok. Üstelik bazı parklarda araçların aynı bölgede iki kez ilaçlama yaptığı da görülüyor. Belediyelerin amacı elbette vatandaşın sağlığını korumaktır. Ancak bu hizmetin, insanların en yoğun kullandığı saatlerde yapılması yerine gece yarısından sonra gerçekleştirilmesi hem daha etkili hem de daha güvenli olacaktır. O saatlerde parklar büyük ölçüde boşalmış olur, vatandaşlar ilaçlama dumanına maruz kalmaz. Vatandaşın beklentisi ilaçlamanın yapılmaması değil, daha uygun bir zaman diliminde yapılmasıdır. Küçük bir saat değişikliğiyle hem sivrisineklerle mücadele sürdürülebilir hem de çocukların, ailelerin ve yaşlıların sağlığı daha iyi korunabilir. Bazen en iyi hizmet, sadece doğru işi yapmak değil; doğru işi, doğru zamanda yapmaktır.
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2026 -Salı

Parklar Doluyken İlaçlama Olur mu?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte belediyeler sivrisinek ve haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmalarını hızlandırıyor. Çöp alanları, bataklıklar, sulak bölgeler ve yeşil alanlar düzenli olarak ilaçlanıyor. Kuşkusuz bu çalışmalar halk sağlığı açısından önemli ve gerekli bir hizmettir.
Ancak üzerinde durulması gereken başka bir konu var: İlaçlamanın yapıldığı saatler...
Genellikle akşam 21.00 ile 23.00 arasında yapılan ilaçlama sırasında parklar hâlâ dolu oluyor. Küçük çocuklar oyun gruplarında eğleniyor, aileler serinlemek için parklarda oturuyor, kimi de küçük piknikler yapıyor. Tam bu sırada ilaçlama aracı geliyor ve hoparlörden "Pencerelerinizi kapatın." anonsu yapılıyor.
Peki ya parkta bulunan insanlar?
Evlerde oturan vatandaşlar pencerelerini kapatabiliyor. Ama oyun oynayan çocukların, bankta oturan yaşlıların ve parklarda vakit geçiren ailelerin böyle bir imkânı yok. Üstelik bazı parklarda araçların aynı bölgede iki kez ilaçlama yaptığı da görülüyor.
Belediyelerin amacı elbette vatandaşın sağlığını korumaktır. Ancak bu hizmetin, insanların en yoğun kullandığı saatlerde yapılması yerine gece yarısından sonra gerçekleştirilmesi hem daha etkili hem de daha güvenli olacaktır. O saatlerde parklar büyük ölçüde boşalmış olur, vatandaşlar ilaçlama dumanına maruz kalmaz.
Vatandaşın beklentisi ilaçlamanın yapılmaması değil, daha uygun bir zaman diliminde yapılmasıdır. Küçük bir saat değişikliğiyle hem sivrisineklerle mücadele sürdürülebilir hem de çocukların, ailelerin ve yaşlıların sağlığı daha iyi korunabilir.
Bazen en iyi hizmet, sadece doğru işi yapmak değil; doğru işi, doğru zamanda yapmaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akturkhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.