SAADET PARTİSİ’NDEN ÇIRAKLIK SİGORTASI ÇAĞRISI
SAADET PARTİSİ’NDEN ÇIRAKLIK SİGORTASI ÇAĞRISI
Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Adem Oflaz, çıraklık ve mesleki eğitim dönemlerinde sigorta kaydı bulunan vatandaşların yaşadığı emeklilik mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Adem Oflaz, çıraklık ve mesleki eğitim dönemlerinde sigorta kaydı bulunan vatandaşların yaşadığı emeklilik mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Adem Oflaz, çıraklık ve mesleki eğitim dönemlerinde sigorta kaydı bulunan vatandaşların yaşadığı emeklilik mağduriyetinin giderilmesini istedi. Oflaz, fiilen çalışılan yılların emeklilik hesabında dikkate alınması için yasal düzenleme çağrısında bulundu.
Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Adem Oflaz, çıraklık ve mesleki eğitim dönemlerinde çalıştıkları hâlde bu süreleri emeklilik başlangıcında değerlendirilmeyen vatandaşların yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Geçmişte çıraklık eğitimi sırasında sigorta kaydı oluşturulan vatandaşların durumunun hakkaniyet çerçevesinde yeniden ele alınması gerektiğini belirten Oflaz, sosyal güvenlik sisteminde düzenleme yapılmasını istedi.
ÇIRAKLAR ÜRETİME KATKI SAĞLADI
Çıraklık ve mesleki eğitim kapsamında fabrikalarda, atölyelerde ve işletmelerde çalışan gençlerin üretime katkı sunduğunu vurgulayan Oflaz, bu süreçte meslek öğrenen ve iş kazası ile meslek hastalığı riskleriyle karşı karşıya kalan vatandaşların, bugün söz konusu yılların emeklilik hesaplamasında dikkate alınmaması nedeniyle mağduriyet yaşadığını ifade etti.
Milli Görüş anlayışının merkezinde insanın bulunduğunu belirten Oflaz, emeğin ve adaletin çalışma hayatının temel unsurları olması gerektiğini kaydetti.
BORÇLANMA İMKÂNI SAĞLANSIN
Geçmişte çıraklık ve mesleki eğitim kapsamında sigorta kaydı bulunan vatandaşların durumunun yeniden değerlendirilmesini isteyen Oflaz, fiilen çalışılan dönemlerin ve mevcut kayıtların dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Oflaz, eksik uzun vadeli sigorta primlerinin uygun bir borçlanma modeliyle tamamlanmasına imkân sağlayacak yasal bir düzenlemenin değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
BUGÜNÜN ÇIRAKLARI DA KORUNMALI
Sorunun yalnızca geçmişte yaşanan mağduriyetlerle sınırlı olmadığını vurgulayan Oflaz, bugün çıraklık eğitimi alan gençlerin ve meslek lisesi öğrencilerinin sosyal güvencelerinin de güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
İş sağlığı ve güvenliği, çalışma şartları, ücretler ve sosyal haklar başta olmak üzere mesleki eğitim sisteminin bütün yönleriyle ele alınması gerektiğini kaydeden Oflaz, gençlerin ucuz iş gücü olarak görülmediği, meslek edinmelerini ve geleceğe güvenle hazırlanmalarını sağlayan bir yapının önemine işaret etti.
“EMEĞİN HAKKI KORUNMALI”
Devletin görevinin emeği görmezden gelmek değil, çalışanların haklarını korumak olduğunu belirten Oflaz, sosyal devlet anlayışının da bunu gerektirdiğini dile getirdi.
Geçmişte oluşan mağduriyetlerin hakkaniyetli biçimde giderilmesini, mevcut sistemin yeniden düzenlenmesini ve gelecek nesillerin aynı sorunlarla karşılaşmamasını istediklerini belirten Oflaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Emek değerlidir. Alın teri değerlidir. İnsan değerlidir. Çıraklıkta geçen yıllar yok sayılamaz.”
Isparta HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

