ISPARTA’DA MOTOSİKLET VE SCOOTER YASAĞI!
ISPARTA’DA MOTOSİKLET VE SCOOTER YASAĞI!
Kuvvetli yağış bekleniyor: Motokuryeler de çalışamayacak
Kuvvetli yağış bekleniyor: Motokuryeler de çalışamayacak
Isparta’da beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle motosiklet, elektrikli scooter kullanımı ve motokuryelik faaliyetlerine geçici olarak yasak getirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre yasak, 17 Ekim Cumartesi günü saat 09.00 ile 22.00 arasında uygulanacak.
VALİ ABDULLAH ERİN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI
Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Abdullah Erin başkanlığında 16 Ekim 2026 tarihinde saat 17.00’de toplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinin ele alındığı toplantıda, kuvvetli yağışın oluşturabileceği risklere karşı vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla bir dizi tedbir kararlaştırıldı.
Meteorolojik değerlendirmelere göre Isparta çevrelerinde 17 Ekim Cumartesi günü saat 09.00 ile 22.00 arasında yerel olarak kuvvetli sağanak, yer yer de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI TEDBİR
Kurul kararında; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara dikkat çekildi. Vatandaşların ve sürücülerin can güvenliğini korumak, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla belirtilen saatlerde motokuryelik yapılmaması, motosiklet ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışlarının yasaklanması kararlaştırıldı.
DENETİMLER YAPILACAK
Alınan kararların uygulanması için kolluk kuvvetleri, belediye zabıta birimleri ve ilgili kurumlar görevlendirildi. Uygulamada aksaklık yaşanmaması ve vatandaşların mağduriyetine neden olunmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili hükümleri kapsamında idari işlem uygulanacağı, suç teşkil eden davranışlarla ilgili ise gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.
Yasak, 17 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve saat 22.00’de sona erecek.
Isparta HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

