ÇİFTÇİ: MİLLETİMİZİN HELAL KAZANCINA GÖZ DİKENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
ÇİFTÇİ: MİLLETİMİZİN HELAL KAZANCINA GÖZ DİKENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, DOLUNAY Projesi kapsamında dolandırıcılık ihbarlarına ilk 18 dakika içinde müdahale edilmesini, şüpheli para hareketlerinin yapay zekâ destekli sistemlerle izlenmesini hedeflediklerini açıkladı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, DOLUNAY Projesi kapsamında dolandırıcılık ihbarlarına ilk 18 dakika içinde müdahale edilmesini, şüpheli para hareketlerinin yapay zekâ destekli sistemlerle izlenmesini hedeflediklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile bir araya gelerek DOLUNAY Projesi kapsamında dolandırıcılıkla mücadelede atılacak adımları, mevzuat çalışmalarını ve iki bakanlık arasındaki iş birliğini değerlendirdi.
Bakan Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulması planlanan Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi ile suçla mücadelede yeni bir dönemin kapısını aralamayı hedeflediklerini belirtti.
Dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanarak adalete teslim edilmesinin tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Çiftçi, farklı banka hesaplarına, dijital cüzdanlara ve kripto varlıklara aktarılan paranın mağdurlara geri kazandırılmasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
HEDEF İLK 18 DAKİKADA MÜDAHALE
DOLUNAY Projesi kapsamında dolandırıcılık ihbarlarına ilk 18 dakika içerisinde müdahale edilmesi, şüpheli para hareketlerinin yapay zekâ destekli analizlerle anlık olarak takip edilmesi ve hukuki süreçler çerçevesinde ilgili hesaplara bloke konulmasına yönelik mekanizmaların hızla işletilmesi hedefleniyor.
Proje çerçevesinde Jandarma, Emniyet, Cumhuriyet savcılıkları, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve bankacılık sistemi arasında güçlü bir koordinasyon kurulması planlanıyor. Böylece dolandırıcılık şebekelerinin para trafiğinin takip edilmesi ve vatandaşların maddi kayıplarının büyümeden önlenmesi amaçlanıyor.
“TEKNOLOJİNİN ARKASINA SAKLANARAK HUKUKTAN KAÇAMAYACAKSINIZ”
Vatandaşların alın terini ve yılların birikimini korumakta kararlı olduklarını belirten Bakan Çiftçi, dolandırıcılara karşı mücadelenin dijital dünyada da aynı kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Çiftçi, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e iş birliği ve katkıları dolayısıyla teşekkür ederek Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının vatandaşların haklarını korumak ve suçluların peşini bırakmamak konusunda kararlı olduğunu vurguladı.
Bakan Çiftçi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Milletimizin helal kazancına göz diken dolandırıcılar şunu iyi bilsin: Teknolojinin arkasına saklanarak hukuktan kaçamayacaksınız!
Sokaklarımızda nasıl devriyedeysek Siber Vatan’da da aynı kararlılıkla görev başındayız.
Dolandırıcılıkla mücadelede taviz yok, rehavet yok, geri adım yok!”

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

