MİRYOKEFALON’UN 850. YILINDA 850 HATİM
MİRYOKEFALON’UN 850. YILINDA 850 HATİM
AKTÜRK HABER
AKTÜRK HABER

Miryokefalon Zaferi’nin 850. yılı dolayısıyla okutulan 850 hatmin duası, 24 Eylül Perşembe günü Isparta Mimar Sinan Camii’nde yapılacak. Isparta 1176 Miryokefalon Zafer Derneği, tarihî zaferin Isparta’da kazanıldığının tescil edilmesi ve Malazgirt Zaferi gibi devlet töreniyle anılması için çalışmalarını sürdürüyor.
850 YIL ÖNCE NE OLDU?
1176 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans İmparatoru Manuel Komnenos arasında gerçekleşen Miryokefalon Savaşı, Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalıcılaşmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun kapıları Türklere açılırken, Miryokefalon’un ardından Bizans’ın Anadolu’yu yeniden ele geçirme umutlarının büyük ölçüde sona erdiği ve Türk hâkimiyetinin kalıcılaştığı kabul ediliyor.
Zaferin 850. yılı dolayısıyla Isparta 1176 Miryokefalon Zafer Derneği tarafından 850 hatim okutuldu. Hatimlerin duası, 24 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da Mimar Sinan Camii’nde yapılacak. Dernek, tüm Isparta halkını programa davet etti.
TESCİL VE DEVLET TÖRENİ TALEBİ
Dernek, 850. yıl etkinliklerinin yanı sıra Miryokefalon Zaferi’nin Isparta’da kazanıldığının resmî olarak tescil edilmesi için de uzun süredir çalışma yürütüyor. Başkan Mehmet Ali Çelik ve yönetimi, zaferin tarihî konumunun netleştirilerek resmî bir çerçeveye kavuşturulmasını ve bu büyük zaferin Malazgirt gibi devlet töreniyle anılmasını istiyor.
Dernek tarafından dile getirilen “Anadolu’nun Tapusu Miryokefalon Zaferi” vurgusuyla, zaferin Türk tarihindeki öneminin gelecek kuşaklara daha güçlü biçimde aktarılması amaçlanıyor. 850 hatmin duası da bu tarihî mirasa dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek.
Isparta HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

